Soms zijn we bang om te vliegen…


Soms zijn we bang om te vallen. Bang om ons in iets nieuws te storten. Soms zelfs bang om ons leven te leven. Want “Wat als ik val?”…. Maar wat als blijkt, dat je kunt vliegen…? In ieder geval weet je zeker, dat als je nooit aan iets nieuws begint, je ook geen nieuwe ervaringen op zult doen. Er zal niets veranderen in je leven. Als dat je goed bevalt, is dat natuurlijk prima. Maar de meesten onder ons komen op een punt, waarop je je af gaat vragen: “Is dit het nou?”

Dat “Is dit het nou?” zet heel veel radars in werking. Of het nou op liefdesgebied is. Of op werkgebied. Of nog groter: op levensgebied. Wat je tot nu toe hebt bereikt, lijkt opeens zo volkomen onbelangrijk. Want in je werk ben je een beetje ingedut. Je werkt tenslotte al heel wat jaren voor dezelfde baas. En dat heeft zo zijn voordelen. Je kent iedereen. Je kunt zo onderhand blindelings je werk doen. Het leven is voorspelbaar geworden. Maar is dat wat je wilt? Is dat een rustpunt voor je? Prima! Niks meer aan veranderen. Dan is het misschien raadzaam om eens verder te kijken wat die onrust teweeg brengt. Want dat kan op heel veel gebieden zijn. Heel klein, maar ook heel groot.

Kijk stap voor stap eens voor jezelf wat je kunt veranderen. Wat je wílt veranderen. Want wat werkt voor je, moet je uiteraard lekker zo laten. En soms is het niet zo ingewikkeld als het lijkt. Soms zijn er momenten, dat je echt even tijd voor jezelf nodig hebt. Niet die eeuwige boodschappen halen, je huis schoonmaken, je werk doen en slapen. Nee, echt eens even een dagje voor jezelf. Met een kopje thee onder een dekentje op de bank. Lekker je nieuwste boek lezen met je wollige sloffen aan. Telefoon op stand: alleen voor noodgevallen. Televisie op de achtergrond met je favoriete programma. Even een dag jezelf opsluiten en niets hoeven…

Of ga buiten je comfort zone en ga eens een workshop doen, die je leuk lijkt, maar die ook wel spannend voelt. Gewoon, omdat je nieuwe mensen gaat ontmoeten. Of iets nieuws leren, wat misschien iets over jezelf zegt. De buitenlucht in, terwijl je liever binnen zit. Ga eens in je eentje op vakantie. Of een weekendje weg. Of juist met een vriend of vriendin. Zonder partner. Zonder kinderen. Succes gegarandeerd. Die 2 of 3 dagen zullen voelen als een hele week vakantie. Lekker lachen, relaxen, praten, een borrel en bakkie doen, zonder je voor alles verantwoordelijk te hoeven voelen. Hoe fijn is dat? En het zou best wel eens kunnen, dat als je weer thuis komt, je leven eigenlijk helemaal niet zo verkeerd voelt….

Soms is even afstand nemen genoeg om alles weer op een rijtje te krijgen. Om te zien, dat het toch wel fijn is om een vaste baan te hebben, waar je je prettig in voelt. Een partner, die soms kan zeuren, maar er uiteindelijk wel voor je is, als het erop aankomt. Een gezin waar je trots op kunt zijn, al zijn jullie het wel eens niet eens met elkaar. En soms is het fijn als je even een extra zetje krijgt, een steuntje in je rug om het allemaal weer wat helderder te zien. Om inzicht te krijgen in je leven, waar het overzicht soms even kwijt is. En daar help ik je dan weer graag mee. Maak even een afspraak voor een coaching gesprek. Dan help ik je om te springen zonder bang te zijn, dat je valt…. Want ik weet zeker, dat iedereen kan vliegen…

#vaninzichtnaaroverzicht, #inzicht, #overzicht, #coaching

www.angle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *